Even geduld aub...

                                                         

           vakmanschap is meesterschap
scherp en een no-nonsense aanpak
    de ondernemer naast de ondernemer
            grip op de veranderingen
als een gids voor onze route

                                                                                "Vakmanschap is meesterschap"

ORGANISATIE

Cogas in Almelo

CONTACTPERSOON

Koen Kamphuis

FUNCTIE

Teamleider Informatievoorziening en Programmamanager ORION (a.i)

OPDRACHT - PROBLEEMSTELLING

Zoals de hele energiemarkt een transitie doorgaat of moet doorgaan, geldt dit natuurlijk ook voor marktpartijen die hier een belangrijke rol in hebben. Cogas is als Regionale Netbeheerder nog traditioneel hiërarchisch ingericht en heeft zichzelf ten doel gesteld om een moderne organisatie neer te zetten waarbij een betrouwbare dienstverlening en een aantrekkelijke werkgever strategische pijlers zijn.

OPDRACHT – OPLOSSING

Het programma ORION omvat de projecten om de gewenste organisatorische transitie vorm en inhoud te geven. Binnen Cogas waren we het snel met elkaar eens dat een aantal lastige ingeslepen kwesties beslecht moesten worden om bestaande patronen te doorbreken.

Het project Procesmanagement is de spreekwoordelijke kurk waar het programma ORION op drijft. Een verbeterde eenduidige werkwijze volgens het end-to-end principe waar we van een “binnen naar buiten” naar een “buiten naar binnen” werkwijze overstappen. De klant is leidend. Vernieuwde processen in nieuwe systemen en nieuwe rollen vormen belangrijke onderwerpen bij deze transitie.

ADVIES EN BEGELEIDING

Binnen Cogas huren we relatief veel externe ervaring en deskundigheid in bij verandertrajecten. Dit doen we al jaren zo en dat bevalt ons goed. Bepaalde expertise tegen een betaalbaar tarief is schaars. Erik Lammers is aangesteld als projectmanager Procesmanagement en heeft aan de basis gestaan van het ontwerp en uitvoering van onze end-to-end processen.

Vakmanschap is meesterschap is een oud credo van een bekend regionaal biermerk. Dit credo geldt zeker ook voor Erik. Hij heeft kennis van processen en systemen, houdt zich aan de (project)afspraken als het gaat om deadlines en budgetten en weet de verwachtingen waar te maken. Als teamleider Informatievoorziening en a.i. programmamanager hebben we altijd goed samengewerkt, stond kwaliteit bovenaan en hebben we vooral ook veel lol gehad.

Heb je een interim-opdracht of wil je projectondersteuning op strategisch en tactisch vlak dan beveel ik Erik van harte aan.

PRAKTIJKCASES

Klantverhalen   |  KlantvragenKlantsectoren   |   Klant worden  |

Onze aanpak    |    Strategische thema's   |   Projecten uitgelicht    | 

Jongbloed Strategen - Sitemap