Even geduld aub...

hoge grondstofprijzen

  leverbetrouwbaarheid

        innovatie               procesverbeteringen             

cloud strategie      digitalisering       

Actuele ontwikkelingen binnen de Industrie

De ontwikkelingen in de industrie gaan razendsnel. Of je nu in de metaalverwerking, de elektrotechniek of procesindustrie werkt, innovatie is een must. Vernieuwingen in product-marktcombinaties en/of vernieuwingen in het proces zijn aan de orde van de dag. “Helden” op de werkvloer staan centraal. Werknemers die veelal in projectteams samenwerken en zo de innovatie een boost geven. Innovatie is nodig om het bestaansrecht te behouden, vereiste groei te realiseren of een bijdrage te leveren aan een duurzamere bedrijfsvoering. Als ondernemer wil je deze kansen niet onbenut laten en wil je de uitdagingen aangaan. Als ondernemer sta je voor de opgave om de manier van innoveren ‘te innoveren’. De kunst is om steeds meer de grensvlakken van disciplines op te zoeken. Innovatie is teamwork.

Daarnaast zijn er grote uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het behouden van de goede mensen en het vullen van (nieuwe) vacatures. Veel collega-bedrijven in de industrie vissen in dezelfde vijver. Om personeel te binden en te behouden, moeten bedrijven uit de industrie nog meer laten zien dat ze een aantrekkelijke werkgever zijn. Daarbij draait het niet (alleen) om het salaris, maar vooral om de (individuele) ontwikkelkansen.

Digitaliseren van het MKB

De Nederlandse maakindustrie staat voor grote uitdagingen. Tekorten aan grondstoffen en hogere grondstofprijzen hebben grote invloed op de productieketen. De “time tomarket” wordt almaar korter en producten hebben een steeds kortere levenscyclus. Om de (algehele) doorlooptijd te verminderen, moet de productieketen zich steeds meer instellen op wisselende productievolumes, kortere levertijden, kleinere series en het produceren van klantspecifieke varianten. Hiervoor is het cruciaal dat bedrijven niet alleen vergaand gedigitaliseerd zijn, maar ook dat ze digitaal met elkaar in verbinding staan. Digitalisering is al jaren een belangrijk thema in de maakindustrie, maar in de praktijk blijkt dat vooral MKB-bedrijven hierop achterlopen.

Veel MKB-ersin de industrie laten hun ontwikkelkansen nog onbenut.

Herkent u dit probleem?

Jongbloed Strategen helpt u graag de ontwikkelkansen te benutten. Met een beproefde aanpak komen we samen tot concrete ontwikkelacties, zorgen we voor de realisatie en verankering binnen uw organisatie. Plan hier uw entreegesprek.

PRAKTIJKCASES

Klantverhalen   |  KlantvragenKlantsectoren   |   Klant worden  |

Onze aanpak    |    Strategische thema's   |   Projecten uitgelicht    | 

Jongbloed Strategen - Sitemap