Even geduld aub...

Cogas in Almelo

OPDRACHT - PROBLEEMSTELLING
Zoals de hele energiemarkt een transitie doorgaat of moet doorgaan, geldt dit natuurlijk ook voor marktpartijen die hier een belangrijke rol in hebben. Cogas is als netbeheerder nog traditioneel hierarchisch ingericht en heeft zichzelf ten doel gesteld om een moderne organisatie neer te zetten waarbij een betrouwbare dienstverlening en een aantrekkelijkewerkgever strategische pijlers zijn.

OPDRACHT – OPLOSSING
Het programma ORION omvat de projecten om de gewenste organsatorische transitie vorm en inhoud te geven. Binnen Cogas zijn we het snel met elkaar eens dat een aantal lastige kwesties geslechtmoeten worden om bestaande patronen te doorbreken. Het project Procesmanagement is de spreekwoordelijke kurk waar het programma ORION op drijft. Een nieuwe werkwijze volgens het end-to-end principe waar we van een “binnen naar buiten” naar een “buiten naar binnen” werkwijze overstappen. Nieuwe processen, nieuwe systemen en nieuwe rollen vormen belangrijke onderwerpen van de transitie.

ADVIES EN BEGELEIDING
Binnen Cogas huren we relatief veel externe ervaring en deskundigheid in. Dit doen we al jaren zo en dat bevalt ons goed. Bepaalde expertise tegen een betaalbaar tarief is schaars. Erik Lammers is aangesteld als projectmanager Procesmanagement en heeft aan de basis gestaan van het ontwerp en uitvoering van onze nieuwe end-to-end processen.

Vakmanschap is meesterschap is een oud credo van een bekend regionaal biermerk. Dit credo geldt zeker ook voor Erik. Hij heeft kennis van processen en systemen, houdt zich aan de (project)afspraken als het gaat om deadlines en budgetten en weet de verwachtingen te overtreffen met zijn creatieve uitwerkingen.

Als teamleider Informatievoorziening en a.i. programmamanager hebben we altijd goed samengewerkt, stond kwaliteit bovenaan en hebben we vooral ook veel lol gehad.

Heb je een interim-opdracht ofwil je projectondersteuning dan beveel ik Erik van harte aan.

Terug naar het overzicht

Jongbloed Strategen - Sitemap